luni, 3 decembrie 2007

Jocul de-a soarecele si pisica (episodul III)

Episodul III


Din episodul anterior: in incercarea noastra de a ne cunoaste vecinii de dedesubt, tot ce putem afla este ca sub noi stau fete, si ca nu iubesc deloc muzica clasica.

Se spune ca barbatii iubesc 3 lucruri in viata: femeile, berea si fotbalul. Noi am iubi femeile, numai ca trebuie sa ne iubeasca si ele. Cu berea nu prea tragem noi, asa ca ne mai ramane un singur lucru: fotbalul. Si cum poti altfel sa iti arati maiestria in acest sport fara sa iesi din casa decat jucand Fifa. Nu conteaza versiunea, atat timp cat e fotbal restul vine de la sine.

La noi in casa se dau campionate puternice de Fifa, in timpul liber. Insa nu vezi pasiune mai mare decat atunci cand totul se joaca pe o miza. Gandeste-te la o treaba care trebuie facuta, gaseste un om acasa, si ai de ce sa joci Fifa.

Totul a inceput intr-o seara, cand nu mai aveam cu ce sa aprindem aragazul. Baietilor le era foame, si nu mai erau chibrituri. Cum stateau ei si se gandeau cum sa faca, lui Mihai ii vine ideea sa joace Fifa. Cine pierde, merge sa cumpere chibrituri. Daca ai crezut ca ai vazut pana acum pasiune si traire sufleteasca intensa la un baiat, atunci nu ai vazut nimic. Amandoi erau pusi in fata faptului de a se schimba si de a parasi caldura caminului, pentru a merge pana la magazin si sa cumpere chibrituri.

Fiecare isi alege echipa preferata: Mihai isi alege Chelsea si Vlad, Barcelona. Meciul incepe cu ocazii la fiecare poarta insa nimeni nu reuseste sa deschida scorul. La fiecare ratare se auzeau sunete descatusate. Daca cineva nu ar stiut ce se intampla, ar fi crezut ca meciul este in direct, iar acolo se afla 2 suporteri infocati. Totul era un sir de „Uhhh” sau „Aaaah”, pana cand Vlad reuseste sa deschida scorul. Ceea ce a urmat nu poate fi descris in cuvinte. Inchipuie-ti un strigat animalic produs de Shamanii din Africa, si iti vei da seama cam cum striga Vlad numele marcatorului: Eto’o. Eu si cu Mihai ne uitam la el cum sa ridicat in picioare si, tragandu-si tricoul in cap, tipa cat il tineau plamanii „etooo”. Saracul Mihai a inceput si el sa se indemne cu voce tare: „Nu merg dupa chibrituri, eu nu merg dupa chibrituri!”

Insa scorul s-a terminat 1-0 pentru Vlad iar Mihai a vrut sa mai joace inca un meci, pentru a-si lua revansa. Meciul decurgea in spiritul primului, cu tipete din ce in ce mai puternice. Dar deodata se aude un bocanit in usa, atat de puternic incat am crezut ca cineva vrea sa ne darame usa. Tiptil, tiptil, ma indrept spre usa si ma uit pe vizor, cu inima cat un purice, sperand parca sa fie vecinele de dedesubt, pentru a le putea cunoaste odata. Si cand ma uit pe vizor, ce sa vezi. Surpriza! Nu era nimeni. Ma uit incurcat si nu stiu ce sa cred. Plec din fata usii, baietii se linistesc, Mihai se duce dupa chibrituri si cand se intoarce, ne spune ca nu a vazut nimic suspect pe scara.

Cine si cum a batut in usa, cine sunt vecinele de sub noi, si inca multe alte intrebari ne-au umplut capul in acea seara, fiecare incercand sa gaseasca un raspuns.

Va urma…

Pozele si sunetele sunt prinse in timpul unui meci obisnuit de Fifa, si nu sunt trucate in nici un fel.



Un comentariu:

Laura spunea...

De ce nu ati mers sa cereti chibrite de la vecinele de jos? :D Rezolvati doua probleme..