vineri, 23 noiembrie 2007

Cum reinventam pusca!

Iti mai aduci aminte jocul de-a hotii si vardistii, in care o echipa avea drept scop sa o prinda pe cealalta? Noi cand il jucam foloseam pusti si cornete de hartie si totul se transforma intr-o distractie de nedescris. Jocul asta este un fel de stramos al Paintball-ului de azi. Insa acesta ramane jocul copilariie mele, si nimic nu va putea inlocui placerea de a trage cu pusca cu cornete.

Ei bine, Mihai a venit intr-o zi cu o cutie plina cu petarde de anul trecut si astfel a inceput distractia. Petarde la 1 noaptea in strada, petarde in sticla, in pahar. Daca gaseam un loc unde puteam pune petarda ca sa faca cat mai mult zgomot si cat mai putin dezastru, acolo o puneam. "Tine petarda!", "Da-i foc...", "Arunc-o...". Cand auzeai asta stiai ca tre'sa iti bagi degetele in urechi si sa pleci cat mai departea.

Dar cum omul cand se plictiseste devine din ce in ce mai creativ, ne-am plictisit sa tot aruncam petarde aiurea, doar de dragul zgomotului. Si ce s-au gandit baietii! "Hai sa luam o teava, facem cornete, punem petarda in corneta, ii dam foc, si dupa aceea suflam corneta." Zis si facut. Facem corneta, bagam petarda, dam foc la petarda, bagam corneta in teava si... Nu a mai avut nimeni curaj sa sufle. Mihai arunca teava si fuge. BOOM! O bubuitura si mult fum in camera. Ne-am pus mainile in cap. Ce sa facem! Pe cine sa gasim destul de naiv incat sa sufle in teava???

Dar imediat ne-a venit ideea de a lega teava de ceva, sa bagam petarda inauntru si sa lasam asa. Imediat gasim banda adeziva si legam teava pe geam. Bagam petarda in corneta, corneta in teava si... BOOM! Insa experienta se repeta, insa cu mai putin fum. Tot nu se misca corneta cum trebuie. Stam noi si ne gandim???

Si ne vine o idee! Ce ar fi sa punem un capac la capatul unei tevi si sa vedem ce se intampla atunci. Repede gasim un capac, legam de teava, aprindem petarda, bagam corneta si BOOM! din nou. Evrika! Merge! De data asta ne intrecusem pe noi. Corneta a zburat la zeci de metri distanta de teava, asa cum ne propusesem. Experiment reusit, in totalitate!

Niciodata in viata nu te simti mai implinit decat atunci cand reusesti ce ti-ai propus! Veti urmari in continuare un mic videoclip in care se vede repetarea experimentului reusit si 2 poze cu exploziaprovocata de petarda!

ATENTIE! Acesta este un experiment controlat. NU incercati asa ceva acasa (cum am facut noi)!



Niciun comentariu: